Take the 2-minute tour ×
Arqade is a question and answer site for passionate videogamers on all platforms. It's 100% free, no registration required.

Apart from the occasional invisible spider web I didn't run into severe graphic glitches, but now I'm trying to focus the light beam in the Oculory - but... which light beam?

This is how it looks for me:

no light...

while it should look like

How can I fix the light?

Notes:

  • I waited for all daytimes, no light beam. Ever. It's definitely a graphics glitch since I also can't see spider webs blocking my path. edit In fact I can slightly guess about the light beam's presence when moving, but they are too weak to be actually useful
  • I don't want to blindly apply the actual solution, or use the console to skip this quest stage, I want the light beam to show up and solve the puzzle myself
share|improve this question
    
Sorry I reply not seeing you edit, do you mean you seem to have a bug? What have you done so far? –  M'vy Apr 21 '13 at 12:16
1  
Graphics drivers often detect the software running and change their own behavior to work around bugs or known shader problems. The problem with this is sometimes the workaround isn't needed anymore or the software in question isn't on the list. If you forced anything on (or off) in the driver interface, toggle it. I have some games on an ATI card that will only run and display properly with "catalyst AI" off and then other games (like Rage) require it to be on... –  horatio May 21 '13 at 14:12
    
@horatio Thanks, I don't think I have any forced settings, but I'll check that –  Zommuter May 21 '13 at 14:37
2  
A few questions: (1) Are you using an ATI graphics card? I've seen reports of this problem manifesting itself with that brand. (2) Do you have the latest graphics driver? (3) I've seen a few people mention the framerate fix for ATI cards mod as a potential fix. You might give that a try... –  Jonah Bishop Oct 18 '13 at 18:31
1  
@NiteCyper Good question, I meanwhile replaced my graphics card, so I can no longer reproduce the problem... –  Zommuter Sep 20 at 17:25

2 Answers 2

Try restarting the game, there is a bug with some effects disappearing after a while, especially after minimizing Skyrim in fullscreen mode. If that doesn't work, try switching from fullscreen to windowed mode and restarting the game or vice versa.

share|improve this answer
    
In my case this "while" is instantaneous :-/ But I'll try windowed mode –  Zommuter May 21 '13 at 14:36

The quest ask to put the crystal in the mechanism first. Then, the circle switch up position and mirrors are positioned.

If I remember correctly, the quest should ask you to heat / freeze the crystal to get the right focus.

Use your flame / frostbite basic spell (destruction magic - spell tomes on the table) to do so. You should be able to have the three rays hitting a different layer of the rooftop.

Once you correctly aligned the mechanism, you should have the opportunity to play with the roof top. You will have to synchronize the gems with the rays. At this point, you can still heat/freeze the center mechanism to get a different spray of rays.

Once all is aligned, you're done. Or almost :P

share|improve this answer
1  
I'm aware of what the quest is about, but the problem is I can't see the rays –  Zommuter Apr 21 '13 at 14:54

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.