Take the 2-minute tour ×
Arqade is a question and answer site for passionate videogamers on all platforms. It's 100% free, no registration required.

Preface: I was not sure if I should ask here or on serverfault but I think it is more a game issue than a server issue itself...

I have a small dedicated server rented which runs Counterstrike (1.6, not Source!) since yesterday. I used the SteamCMD tool to install everything I need and it nearly worked out of the box. (Used the steamcmd documentation)

Now I try to do the same for Day of Defeat (again, not Source) and after some struggling the server finally boots fine.

# ./hlds_run -console -game dod +maxplayers 8 -port 27016
Auto-restarting the server on crash

Console initialized.
Using breakpad crash handler
Setting breakpad minidump AppID = 30
Forcing breakpad minidump interfaces to load
Looking up breakpad interfaces from steamclient
Calling BreakpadMiniDumpSystemInit
Protocol version 48
Exe version 1.1.2.7/Stdio (dod)
Exe build: 17:45:07 Apr 25 2013 (6027)
STEAM Auth Server
Server IP address 78.47.102.222:27016
couldn't exec listip.cfg
couldn't exec banned.cfg

The real problem is that I can't connect to my own server! I used the IP and the hostname (always with the port) and I tried to search ingame for game servers on that IP (you can do that when adding an IP/Address to favorits) but only my CS server is displayed.

I also shut down my CS instance and used the default port, still the same issue. The server always starts but I can't connect...

One thing I saw which made me wonder: the server.cfg mentions dod v1.2 but with the latest update it should be dod v1.3. Is there any way I can verify the dod version of the server?

I triple checked if there is an update missing by running the steamcmd update commands multiple times:

# ./steamcmd.sh

Steam>login anonymous

Connecting anonymously to Steam Public...Success.

Steam>app_update 90 validate
 Initial App state (0x6) installed
 App state (0x10106) reconfiguring, progress: 0.00 (0 / 0)
 App state (0x506) installed, progress: 0.00 (0 / 0)
Success! App '90' fully installed.

Steam>app_set_config 90 mod dod

Steam>app_update 90 validate
 Initial App state (0x4) installed
 App state (0x20104) validating, progress: 0.00 (9668 / 391760481)
 App state (0x20104) validating, progress: 27.05 (105956121 / 391760481)
 App state (0x20104) validating, progress: 47.26 (185133333 / 391760481)
 App state (0x20104) validating, progress: 73.23 (286869026 / 391760481)
 App state (0x20104) validating, progress: 94.17 (368931937 / 391760481)
 App state (0x20104) validating, progress: 68.35 (467947887 / 684588459)
 App state (0x20104) validating, progress: 81.53 (558157566 / 684588459)
 App state (0x20104) validating, progress: 95.22 (651894589 / 684588459)
 App state (0x20104) validating, progress: 62.85 (710478159 / 1130520411)
 App state (0x20104) validating, progress: 71.13 (804126816 / 1130520411)
 App state (0x20104) validating, progress: 81.43 (920535890 / 1130520411)
 App state (0x20104) validating, progress: 89.64 (1013365658 / 1130520411)
 App state (0x20104) validating, progress: 94.00 (1062643683 / 1130520411)
 App state (0x20104) validating, progress: 96.27 (1088331848 / 1130520411)
 App state (0x20104) validating, progress: 98.88 (1117911250 / 1130520411)
 Initial App state (0x126) installed
 App state (0x126) installed, progress: 0.00 (0 / 2571936)
 App state (0x300526) downloading, progress: 50.00 (6764735 / 13529283)
Success! App '90' fully installed.

What am I missing?

share|improve this question
    
Have you opened the 27016 port for your IP in your router? Could be that it is blocked, and therefore you cannot connect. –  5pike Jun 27 '13 at 9:23
    
I also tried the default port (the one the CS server successfully used) and it still does not work. I think it might be an issue with the 1.2 vs 1.3 version but I have no idea how I can update my server when the app_update 90 say that everything is fine... –  WarrenFaith Jun 27 '13 at 9:29
add comment

1 Answer

I changed the starting call by adding the map parameter and it works:

./hlds_run -console -game dod +maxplayers 8 -port 27016 +map dod_avalanche

The output changed:

Auto-restarting the server on crash

Console initialized.
Using breakpad crash handler
Setting breakpad minidump AppID = 30
Forcing breakpad minidump interfaces to load
Looking up breakpad interfaces from steamclient
Calling BreakpadMiniDumpSystemInit
Protocol version 48
Exe version 1.1.2.6/Stdio (dod)
Exe build: 17:45:07 Apr 25 2013 (6027)
STEAM Auth Server
Server IP address 78.47.102.222:27016
scandir failed:/home/hlds/steam/SteamApps/common/Half-Life/./dod/SAVE
[S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; SteamAPI_IsSteamRunning() failed.
Looking up breakpad interfaces from steamclient
Calling BreakpadMiniDumpSystemInit

couldn't exec listip.cfg
couldn't exec banned.cfg
Connection to Steam servers successful.
   VAC secure mode is activated.

The last two lines seem to be the important ones, without that the server seems to not be accessible...

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.