Take the 2-minute tour ×
Arqade is a question and answer site for passionate videogamers on all platforms. It's 100% free, no registration required.

For some reason every time I try to run by using the Shift key (and W) for example, my character just stops moving. I can't get him to run while walking by pressing the Shift key after the W key is pressed. If I press the Shift key first and then the W key, the character just jerks as if attempting to start the run, but then comes to a full stop. Repeating this just results in sort of jerks forward.

This seems to be some sort of bug. I can get around this for now, by jumping forward first, then mid-jump pressing the Shift key so that when he lands I already have Shift+W pressed. Then he starts running after completing the jump.

I am wondering if some config video quality setting could be causing this problem. Does anyone know of a solution to this to allow my character to run normally as he should.

share|improve this question
    
This sounds more like a hardware problem. –  Ramhound Sep 21 '12 at 16:01
    
I have had a similar problem in another Unreal 3 engine based game. It was resolved when I lowered a video setting (maybe something to do with shadow, but I don't remember for sure). So, it's definitely an engine issue. –  Michael Goldshteyn Sep 21 '12 at 16:09
    
Does this ever happen in any other fps games where you use w and shift at the same time? Do you have any hotkey, key macro, or key repeating software running (AMD Catalyst has hotkeys)? Workaround: sprint is press and forget, so you can tap it and let go and you will sprint until you let go of W. –  horatio Sep 21 '12 at 18:48
    
I am going to try with another keyboard. I do not have any software running that breaks basic Shift-W functionality. I tried "press and release" (of the shift key, while continuing to hold W), still a no go. –  Michael Goldshteyn Sep 21 '12 at 19:42
1  
I've had this exact problem before now when using a PS/2 to USB keyboard adapter. Are you using one of these, by any chance? If so, try using a plain standard USB keyboard. If not, then I'm afraid I'm not sure. –  user33379 Sep 21 '12 at 22:35
show 2 more comments

1 Answer 1

Its either a bug or your keys are acting up.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.