1

Following a previous (admittedly old) question's answer, I remade a connected textures pack for stone slabs, after my hard drive was wiped.

The issue arising is that only the bottom and top of the slabs will now connect.

enter image description here

This seems odd to me. The files have been setup 100% the same as the answer instructed, and this used to work. I am using Optifine 1.12.2 D3, which has CTM built in, on forge 1.12.2-14.23.4.2379.

8
  • I never understood what "connected textures" does. To me, this just looks like regular stone slabs. Aug 14, 2018 at 15:12
  • 1
    @FabianRöling Here is a picture of the un-altered stone slabs. Notice the lines between slabs laid horizontally. Connected textures removes that.
    – David
    Aug 14, 2018 at 15:41
  • Oh, I thought the two in front were one and this was some weird FOV thing. Minecraft uses wide FOVs incorrectly, so this might as well be somehow a possible screenshot with one slab. Aug 14, 2018 at 17:15
  • Can you upload the resource pack and link it here? Aug 14, 2018 at 17:16
  • 2
    The resource pack
    – David
    Aug 14, 2018 at 18:16

1 Answer 1

1

enter image description here

Any additions and changes are bold.

stoneslab_bottom.properties:

matchBlocks=43-44
method=ctm_compact
tiles=104-108
connect=tile
faces=bottom
metadata=0 8

stoneslab_side.properties:

matchBlocks=43-44
method=horizontal
tiles=100-103
connect=tile
faces=sides
metadata=0 8

stoneslab_top.properties:

matchBlocks=43-44
method=ctm_compact
tiles=104-108
connect=tile
faces=top
metadata=0 8

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .