0

I have created a custom resource pack and model using Blockbench, now I want to have a custom texture for a gold nugget with certain custommodeldata but when I enable the resource pack and load in game, it doesn't show. It is still a gold nugget.

Contents of my folder: (im on version 1.15.2)

pack

  • pack.mcmeta:
{
    "pack": {
        "pack_format": 5,
        "description": "Test pack"
    }
}
  • assets:
    • minecraft:
      • models:
        • customstick.json:
{
    "credit": "Made with Blockbench",
    "texture_size": [32, 32],
    "textures": {
        "0": "custom/sticknugget",
        "particle": "custom/sticknugget"
    },
    "elements": [
        {
            "from": [7, 0, 0],
            "to": [9, 1, 16],
            "rotation": {"angle": 0, "axis": "y", "origin": [16, 8, 8]},
            "faces": {
                "north": {"uv": [0, 0, 1, 0.5], "texture": "#0"},
                "east": {"uv": [0, 0, 0.9995, 8], "texture": "#0"},
                "south": {"uv": [0, 0, 1, 0.5], "texture": "#0"},
                "west": {"uv": [0, 0, 0.999, 8], "texture": "#0"},
                "up": {"uv": [0, 0, 1, 8], "texture": "#0"},
                "down": {"uv": [0, 0, 1, 8], "texture": "#0"}
            }
        }
    ],
    "display": {
        "thirdperson_righthand": {
            "rotation": [100, 0, 90],
            "translation": [-7, 4.75, 2.5]
        },
        "firstperson_righthand": {
            "translation": [0, 8.5, 0]
        },
        "firstperson_lefthand": {
            "translation": [0, 8, 0]
        }
    }
}
    - gold_nugget.json:
{
 "parent": "item/handheld",
 "textures": {
  "layer0": "item/gold_nugget"
 },

 "overrides": [
  {"predicate": {"custom_model_data": 888765}, "model": "item/model"}
  {"predicate": {"custom_model_data": 5555}, "model": "item/customstick"}
 ]
}

And then in assets/minecraft/textures/custom I have a customstick.png texture file. Where exactly is the problem? This is the command I'm using for getting the item: /give @p gold_nugget{CustomModelData:5555,customitem:1b} 1

I also have made textures/entity/creeper and it works in game, why doesn't this work? I followed an online guide for this

0

Add a folder in the models folder and name it 'item' and then put the models in the item folder. That should help. For more help on custommodeldata watch the following video.

I hope this helps.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.