0

I'm making a custom boss battle where it spawns mobs to fight for it, but the skeletons attack each other. How can I prevent this from happening in Minecraft 1.16.5?

I am using custom commands to summon the mobs, and I put them on the team EndMobs However, when I tried to spawn it with the tag {Team:EndMobs}, the command output says, "Unable to add mob to team. Are you sure the team exists?"

However, when i tried looking at the team, it said [EndMobs] so I decided to add the mob to [EndMobs] instead, and this time, console didn't throw out an error, so I assumed it worked. However, even if I modify the team with friendly fire off, they still attack each other. When one tries to shoot the player, they end up shooting another mob.

2
  • Hi, Shatterdest, welcome to the Arqade. Have you read how to ask good questions? You could provide more information. How are you causing these mobs to spawn? Can you show us the code/setup?
    – aphid
    May 6 at 7:18
  • I am using custom commands to summon the mobs, and I put them on the team "EndMobs" However, when I tried to spawn it with the tag {Team:EndMobs}, console said,"Unable to add mob to team. Are you sure the team exists" or something like that. However, when i tried looking at the team, it said [EndMobs] so i decided to add the mob to [EndMobs] instead, and this time, console didn't throw out an error, so I assumed it worked. However, even if I modify the team with FriendlyFire off, they still attack each other. When one tries to shoot the player, they end up shooting another mob and well, yeah. May 9 at 14:34
-1

I have a theory, but it is only if you are currently in creative mode. Otherwise, I can not think of any other way to solve this. My theory is that you have to be in survival mode to make the skeletons fight you.

1
  • 1
    I spawned all the mobs together, and there's a lot of them, so if they try to attack me, they all end up shooting each other, and in turn aggro each other. I've tried adding them to a team and turning friendly fire for the tead off, but it still didn't work. May 7 at 11:37

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.