0

I've been running a Minecraft server for a while and never had any problems with server upgrades before, up to and including version 1.1. Now I'm testing 1.2.x, and although I always spawn in the location where my home used to be, the world there is completely different. What am I missing?

13
  • 3
    It's a bit weird. Are you running a vanilla server or a bukkit one?
    – Allov
    Mar 24, 2012 at 16:45
  • Vanilla. I'm trying to avoid using bukkit if possible. Although I'm starting to understand why most server admins have given up and are running bukkit. Why are the vanilla server tools so awful/nonexistent?
    – boot13
    Mar 24, 2012 at 18:36
  • Well, because Minecraft doesn't support mods as is. Bukkit and MCP are possible because Java is somewhat decompilable and mods and other tools can be added. However, this doesn't explain why your map is "resetting". When you update Minecraft, do you overwrite the file in the same directory, or you start over in a new one?
    – Allov
    Mar 24, 2012 at 18:53
  • I just plop the new server JAR into the same folder. If I put it in a new folder, presumably I would then also need to copy the 'world' subfolder from the old folder to the new one, right?
    – boot13
    Mar 24, 2012 at 19:05
  • Yeah, that's what you would have to do. I don't really know what's going on. Maybe you could try loading your map with MCEdit and see if it's not just a matter of spawn point acting funny.
    – Allov
    Mar 25, 2012 at 16:27

1 Answer 1

1

Resolved. Here's what I did: Copied the 'world' folder from the server folder to single player 'saves' folder. Opened the world from the 'saves' folder in MCEdit. Opened the 'World Info' dialog in MCEdit (Ctrl-I), then ran the 'Repair regions' tool. Saved the world. Ran the most recent Minecraft client, and the world appeared in the world list, but said that it needed to be converted. Opened the world in single player mode from there and it converted, saying 'Converting to Anvil'. Copied the world back to the server folder and ran it in multiplayer mode. Everything was back to normal!

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .