1

When I first join a game in Overwatch my weapon seems to be invisible. In addition, for the first few seconds my character and my teammates are invisible too. The problem usually fixes itself around 20 seconds in, but it gets very annoying when I join a game that is in-progress; my teammates are invisible, the enemy is invisible and I end up dying the moment I run out of the spawn room.

Does anyone know how I can fix this?

7
  • This is almost certainly done to load you in as fast as possible. I'm not sure there's a solution other than "get a faster computer". Is there a setting for lowering the texture resolution? – BlueRaja - Danny Pflughoeft Aug 7 '16 at 17:11
  • 1
    Did you try to update your graphic card drivers ? It might help, even if I think that this problem is strongly related to latency. – kerwan Aug 8 '16 at 8:16
  • Get a better HDD, won't matter if you got a top class graphic card if your hard drive cannot load the textures fast enough for them to be displayed when you enter the game – Sidewinder94 Aug 8 '16 at 13:45
  • Everyone is assuming that you're playing on PC. Is that the case? – DCShannon Aug 8 '16 at 13:58
  • Yes, I'm playing on PC. I also have an SSD so I almost think that its I load in faster than I'm supposed too. I updated my graphics driver and checked the solutions on the answer. I load the models slightly faster now. Thanks everyone. – Enkrypton Aug 8 '16 at 15:22
2

Solution 1 : Lower the settings in order to make loadtime faster.

Solution 2 : Tweak your computer to optimize its performance. Before playing, make sure every other application is closed (Skype, Steam, WebBrowser, etc ...), make sure there's nothing updating, no antivirus scanning ...

Solution 3 : Get a better computer in order to make loadtime faster.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.